Header menu

Dit første møde i alkoholbehandling.

Det kan være et stort skridt at vælge at søge alkoholbehandling. Hos os kan du bestille tid eller blot møde frem i åbningstiden. Du må gerne tage et familiemedlem, en ven, en kollega eller en medarbejder fra jobcentret med til første samtale.

Sæt god tid af første gang du møder. Der kan være ventetid, og den første samtale tager ca. 1 time. Muligvis skal du den første dag både tale med en kontaktperson og en sundhedsperson. 

Sådan starter dit forløb

Din behandling starter med en samtale med en kontaktperson. 

I taler om, hvorfor du har valgt at gå i behandling, og hvad dit mål er. Kontaktpersonen kan også informere om vores behandlingstilbud, om at inddrage din familie i behandlingen, og om dine rettigheder, f.eks. til anonym behandling

Medicinsk og sundhedsfaglig behandling

Hvis du ønsker medicin eller sundhedsfaglig behandling, skal du desuden tale med en sundhedsperson.

Sundhedspersonen screener dig for afhængighed og vurderer, om du kan have gavn af medicin til afrusning og/eller behandling af abstinenser. Sundhedspersonen kan også rådgive om anden medicinsk behandling, f.eks. campral eller antabus.

Det videre forløb

Inden du går, aftaler du en ny tid med kontaktpersonen, som bliver tovholder på dit forløb hos os. Måske har du allerede en ide om, hvilke af vores behandlingstilbud, der kunne være noget for dig.

Behandling foregår for det meste ambulant, dvs. at du møder en gang hver uge eller hver anden uge til samtale eller gruppebehandling. På den måde kan du passe dit arbejde og din familie samtidig med at du går i behandling.