Header menu

Ny i hashbehandling og kokainbehandling

Det kan være et stort skridt at vælge at gå i behandling. Her kan du læse om, hvad der sker, når du møder op første dag.

Hos os kan du både bestille tid og møde op i åbningstiden uden tidsbestilling. Du må gerne tage et familiemedlem, en ven, en kollega eller en medarbejder fra jobcentret med til første samtale.

Sæt god tid af første gang du møder. Der kan være ventetid. Den første samtale tager ca. 1 time, og muligvis skal du både tale med en socialfaglig og en sundhedsfaglig rusmiddelbehandler den første dag. 

Samtale med den socialefaglige behandler

Den socialfaglige rusmiddelbehandler starter dit forløb hos os.

I taler om, hvorfor du har valgt at gå i behandling, og hvad dit mål er. Rusmiddelbehandleren kan også informere om vores tilbud, om at inddrage din familie i behandlingen, og om dine rettigheder, f.eks. til anonym behandling

Tilbud om læge- og sundhedssamtale

Du får derudover tilbud om en samtale med vores læge inden for de første 14 dage efter du er startet i behandling. Der findes ikke medicin specifikt til hash- eller kokainbehandling, men lægen kan hjælpe med anden medicin, f.eks. mod mareridt, angst eller uro og vurdere din psykiske og fysiske tilstand generelt. 

Du vil også blive tilbudt en samtale med en sundhedsfaglig medarbejder, som kan screene dig for HIV og hepatitis, samt tale med dig om din sundhed generelt.

Det videre forløb

Inden du går, aftaler du en ny tid med den socialfaglige medarbejder. Måske har du allerede en ide om, hvilke af vores behandlingstilbud, der kunne være noget for dig - ellers kan I tale om det ved den næste samtale.

Behandling foregår for det meste ambulant, dvs. at du møder en gang hver uge eller hver anden uge til samtale eller gruppebehandling. På den måde kan du passe dit arbejde og din familie samtidig med at du går i behandling.