Header menu

Pårørende

Det kan være en stor belastning at være tæt på én, med et alkohol- eller stofproblem. 

Pårørende bærer ofte på mange bekymringer og tilsidesætter deres egne behov og interesser for at hjælpe den, der drikker eller tager stoffer. 

Der er flere muligheder for hjælp til pårørende i København

Familieorienteret rusmiddelbehandling

I Center for Rusmiddelbehandling København tilbyder vi familieorienteret behandling. Det er en form for behandling, hvor hele familien kan inddrages i behandlingen. Vi har både fokus på, at alkohol- og stofproblemet bliver bedre, og at relationerne i familien bliver bedre.

Hvis din nære allerede er i behandling hos os, så kan I sammen deltage i familieorienteret behandling.

Der er pårørendegruppe på Rusmiddelbehandling Nyropsgade. Kontakt Nyropsgade, hvis du er interesseret i at komme i pårørendegruppe.

Hjælp til børn/unge under 25 år - og deres forældre

Børn og unge op til 25 år, som vokser op i en familie med alkohol- eller stofproblemer, kan få hjælp i Åben Anonym Rådgivning DeDrikkerDerhjemme.

Forældre til barnet/den unge kan også få støtte til at hjælpe barnet, uanset om du er den, der drikker/tager stoffer, eller den pårørende forælder. Det er gratis og anonymt. Læs mere om Åben Anonym Rådgivning DeDrikkerDerhjemme.

Hjælp til forældre til unge, der tager stoffer

Uturn tilbyder hjælp til forældre til unge, der tager stoffer. Uturn har bl.a. forældregrupper og forældrecafe. Læs mere her

Hjælp til andre pårørende

Misbrugsportalen tilbyder hjælp til pårørende. Læs mere om Misbrugsportalens pårørendetilbud.