Medicinsk og sundhedsfaglig behandling

Vores læger og sundhedspersoner kan hjælpe dig med medicin og andre sundhedsfaglige ydelser

Hos vores sundhedsfaglige medarbejdere kan du få hjælp, hvis du ønsker medicin til at støtte dig i din behandling. 

Et stort forbrug af alkohol- og eller stoffer påvirker både dit psykiske og fysiske helbred.

Det kan f.eks. være, at du har svært ved at sove eller har psykiske problemer. Måske døjer du med smerter, har vejrtrækningsproblemer, eller dit sexliv er påvirket af dit alkoholforbrug.

Du kan tale med en sundhedsfaglig medarbejder om dit helbred. Den sundhedsfaglige medarbejder eller lægen kan screene dig for psykiske og fysiske sygdomme og rådgive dig om, hvilken hjælp du kan få.

Medicin og alkoholbehandling

Måske ønsker du medicin i forbindelse med afrusning eller abstinensbehandling. Eller du tænker på at benytte campral eller antabus som en del af din behandling. Vores sundhedsfaglige medarbejdere kan rådgive dig om, hvilken medicin der kan hjælpe dig i din behandling.

Medicin og stofbehandling

Der findes ikke medicin til behandling af hash- eller kokainforbrug, men det kan f.eks. være, at du har gavn af medicin, der kan dæmpe mareridt og angst.

Screening for HIV og Hepatitis

Hepatitis er en virus, der kan ødelægge leveren. HIV er en virus, som inficerer og ødelægger kroppens immunsystem.

Mennesker, der ryger hash eller tager andre stoffer, har større risiko for at få både hepatitis og HIV, men du kan ikke nødvendigvis mærke, at du er smittet. Derfor tilbyder vi alle en screening for både hepatitis og HIV. 

Screeningen foregår ved en blodprøve. Hvis det skulle vise sig, at du er smittet, henviser vi til behandling. Der er gode muligheder for behandling af begge sygdomme.