Specialenheden Tomsgårdsvej

Specialenheden Tomsgårdsvej er et intensivt behandlingstilbud til dig, der er i behandling for din afhængighed af opioider.

Specialenheden Tomsgårdsvej er et tilbud til dig som er afhængig af opioider, som har brug for behandling, der ikke kan imødekommes på de "almindelige" rusmiddelenheder i Rusmiddelbehandling København. Der er 80 pladser i Specialenheden Tomsgårdsvej.

Specialenheden Tomsgårdsvej er et sted, hvor hjemlig hygge, samvær og aktiviteter er i fokus.

Hvem kan komme i Specialenheden Tomsgårdsvej

For at få en plads i Specialenheden Tomsgårdsvej skal du være i rusmiddelbehandling i Rusmiddelbehandling København.

Målgruppen i Specialenheden Tomsgårdsvej er for borgere, hvis somatiske tilstand generelt er præget af et mangeårigt stofbrug. Dem som kommer i Specialenheden mangler ofte et socialt netværk og deres dagligdag er præget af ensomhed. De har ofte flere problematikker, der udfordrer dem i dagligdagen.

Sådan får du en plads

Den enhed, hvor du er indskrevet, kan henvises dig til en plads i Specialenheden, hvis du er i målgruppen og du ønsker det. Du skal derfor snakke med din rusmiddelbehandler, hvis du tænker, at Specialenheden Tomsgårdsvej kunne være noget for dig.

Hverdagen i Specialenheden

Når du er indskrevet i Specialenheden Tomsgårdsvej, får du udleveret din medicin her og bliver tilset af en sygeplejerske eller en læge. Du vil få tilknyttet en rusmiddelbehandler, som kan støtte dig i forhold til eksempelvis ansøgninger om økonomisk hjælp, bolig mm.

Rusmiddelbehandleren kan også give råd- og vejledning ved akutte behov. Det er dig og dine ønsker, der udgangspunkt for din behandling og rusmiddelbehandleren vil i samarbejde med dig, støtte dig i, at du når dine mål og drømme. Rusmiddelbehandleren vil også støtte dig i at skabe kontakt til eksempelvis samværs- og aktivitetstilbud, hvis du ønsker det. I Specialenheden arbejder vi helhedsorienteret med udgangspunkt i dine ønsker og behov og de udfordringer, du oplever. Vi arbejder på at støtte dig i at skabe en meningsfuld hverdag, som du ønsker det.

I cafeen kan du få en gratis kop kaffe eller te. Her har du også mulighed for at købe morgenmad alle ugens dage. Hver fredag kan du købe et varmt måltid mad. I Cafeen kan du i rolige omgivelser læse avisen, spille et spil med nogle af de andre, der kommer her eller blot få en hyggelig sludder om stort og småt i hverdagen. Der er mulighed for at benytte en af stedets 3 computere med trådløst internet.

I Specialenheden har du også mulighed for at få et bad eller få vasket dit tøj, hvis du har brug for det. Står du og mangler noget tøj, kan du også få tøj gratis.

I motionsrummet kan du få din daglige motion, mens du i vores værksted kan udleve dine kreative evner med eksempelvis at sy eller male. Der er også mulighed for at spille musik og det sker, at vi bryder ud i spontan fællessang.

Løbende holder vi forskellige arrangementer og aktiviteter i huset.

Borgerinddragelse i fokus

I Specialenheden Tomsgårdsvej er der fokus på borgerinddragelse og medindflydelse. Der afholdes borgermøder og du kan aktivt deltage i dagligdagen på stedet og få indflydelse på, hvad der skal ske. Den gode stemning og det at skabe en rart miljø for alle, er i fokus.

Kontakt Specialenheden Tomsgårdsvej

Specialenheden Tomsgårdsvej

Tomsgårdsvej 17, 2. sal

2400 København NV

Åbningstider

Mandag kl: 9-15

Tirsdag  kl: 9-15

Onsdag kl: 9-15

Torsdag kl: 9-13

Fredag  kl: 9-15