Ny i alkoholbehandling
Det kan være et stort skridt at søge alkoholbehandling. Du er velkommen til at bestille en tid eller blot møde op i åbningstiden. Du må gerne tage et familiemedlem, en ven, en kollega eller en medarbejder fra jobcentret med til første samtale.
Hvornår drikker man for meget?
En god tommelfingerregel er, at man drikker for meget, når familie, venner, kolleger eller du selv bliver bekymret eller kede af den måde alkohol fylder, om det blot er en gang i mellem eller om det er ofte.
Sådan kommer du igang med din alkoholbehandling
Vis alle
Hvordan kommer jeg igang med alkoholbehandling?
Du skal ikke bruge en henvisning fra din læge eller andre.
Vi anbefaler, at du booker en tid til indskrivning, så der er god tid til din samtale. Du kan dog også møde op i åbningstiden uden aftale.
Du kan booke en tid online på denne side allerede i dag. Det kræver MitID. Hvis du ønsker at være anonym eller du ikke har MitID, så er du velkommen til at ringe og booke en samtale.
Kontaktoplysninger og åbningstider finder du nedenfor på denne side.
Første møde i alkoholbehandling
Behandlingen tilrettelægges ud fra de mål og ønsker, du har for dit behandlingsforløb.
Vi anbefaler, at du booker en tid til indskrivning, så der er god tid til din samtale. Du kan dog også møde op i åbningstiden ved akut behov.
Sæt god tid af første gang du møder, da der kan være ventetid.
Den første samtale tager ca. 1 time og starter med en samtale hos en sundhedsfaglig rusmiddelbehandler.
Inden du går, aftaler du en ny tid med den sundhedsfaglige medarbejder. Måske har du allerede ved første samtale fået information om nogle af vores øvrige tilbud. Her kan du også tale med din rusmiddelbehandler om, hvilke tilbud, der kunne være noget for dig.
Skal jeg møde op fysisk hver dag, når jeg er i behandling?
Behandlingen foregår for det meste ambulant, dvs. at du møder én gang hver uge eller hver anden uge til samtale eller gruppebehandling. På den måde kan du passe dit arbejde og din familie samtidig med, at du er i behandling.
Du kan altid snakke med din rusmiddelbehandler, om hvilken behandling, der passer dig og omkring, hvordan behandlingen skal tilrettelægges, så den passer ind i din hverdag.
Kan jeg få medicin, som en del af min alkoholbehandling?
Rusmiddelbehandleren screener dig for afhængighed og vurderer, om du kan have gavn af medicin til afrusning og/eller behandling af abstinenser. Den sundhedsfaglige rusmiddelbehandler kan også rådgive om anden medicinsk behandling, f.eks. campral eller antabus, som kan hjælpe dig med at forblive alkoholfri.
Vil du gerne høre mere om dine muligheder?
Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for at høre mere om dine behandlingsmuligheder i Rusmiddelbehandling København.
Du finder kontaktoplysninger nedenfor på denne side.
Behandlingstilbud til dig i alkoholbehandling
Sammen med en rusmiddelbehandler, finder du ud af hvilke behandlingstilbud, der passer dig.
Åbnings- og telefontider i de tre enheder
Mandag: Kl. 08.00-12.00 og 15.00-18.00
Tirsdag: Kl. 08.00-12.00
Onsdag: Kl. 08.00-12.00
Torsdag: Kl. 08.00-12.00 og 15.00-18.00
Fredag: Kl. 08.00-12.00